Οι πέντε πιο "άκυρες" ατάκες των γονιών



Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι και συγκροτημένοι γονείς ξεστομίζουν ορισμένες φράσεις, που είναι τόσο «άκυρες», ώστε ακόμα και οι ίδιοι αναρωτιούνται γιατί τις είπαν. Ωστόσο φαίνεται πώς τα λόγια αυτά με κάποιο τρόπο έχουν περάσει στο DNA σχεδόν όλων των γονιών, αφού τα χρησιμοποιούν ξανά και ξανά. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες:
  • «Αν δεν σταματήσεις τώρα, γυρίζω το αυτοκίνητο και πάμε πίσω στο σπίτι». Φυσικά και δεν πρόκειται να γυρίσετε σπίτι, είτε γιατί μια παρέα σας περιμένει κάπου ή γιατί πολύ απλά πρέπει να πάτε εκεί για όπου ξεκινήσατε, συνεπώς αυτή η μπλόφα δεν πιάνει. Το ξέρετε εσείς, το ξέρουν και τα παιδιά.
  • «Αν δεν μαζέψεις τα παιχνίδια σου από τα πάτωμα, θα τα πετάξω από το παράθυρο». Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που πετάξατε κάποιο παιχνίδι; Ή μήπως δεν το έχετε κάνει ποτέ; Και μεταξύ μας ποιος θέλει να πετάξει ένα παιχνίδι που το έχει ακριβοπληρώσει;
  • «Φάε το φαγητό σου, άλλα παιδάκια στο κόσμο πεθαίνουν της πείνας». Σίγουρα οι ενοχές δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείσετε το μικρό σας να δοκιμάσει τα φασολάκια. Ωστόσο γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με αυτή τη φράση, λες και άμα φάει το παιδί σας το φαγητό του, τα αλλά παιδάκια στο κόσμο θα πάψουν να λιμοκτονούν.
  • «Θα δούμε». Αυτή η απάντηση στην πραγματικότητα είναι ένα καλυμμένο «όχι» σε κάποια ερώτηση ή επιθυμία του μικρού σας. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κερδίσετε λίγο χρόνο με την ελπίδα ότι το παιδί θα ξεχάσει αυτό που θέλει. Συνήθως όμως δεν το ξεχνά και επανέρχεται δριμύτερο: «Μα αφού μου είπες θα δούμε!!!».
  • «Ρώτα τον μπαμπά - τη μαμά σου». Κλασική ατάκα αποποίησης ευθυνών. Δεν θέλω να είμαι εγώ ο κακός της υπόθεσης, αυτός που θα πει το όχι, όποτε αφήνω τον άλλο γονιό να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και κάπως έτσι ξεκινούν μερικοί από τους πιο επικούς συζυγικούς καβγάδες.